Fjällämmel

0 Comments

fjällämmel

Fjällämmeln lever i löst sammansatta familjegrupper och kan till och med föda ungar under vintern vid bra mat- och snöförhållanden. Fjällämmeln flyttar egentligen inte men under ett lämmelår är de vanliga i fjällbjörkskogen och till och med nere i barrskogarna.. Lämmelns svarta, gula, gulbruna färg ger inget särskilt bra. Under min vandring på Kungsleden i norra Norrlands fjäll, så provocerade följande lilla gnagare mig. Fjällämmel (Lemmus lemmus) är en art i gnagarfamiljen Cricetidae. Fjällämmeln förekommer i Fennoskandia och är enda ryggradsdjuret som med säkerhet är endemisk för regionen. I sitt utbredningsområde är den en mycket vanligt förekommande art. Den lever främst på tundra och i fjällen, helst i närheten av vatten.‎Utbredning · ‎Ekologi · ‎Referenser.

Video Fjällämmel

Ilsken fjällämmel (angry lemming) in Ammarnäs June 6 2011 Under lämmelår uppträder fjällämmel aggressivt, ofta fräsande och med högljudda gnisslanden. Sök Jakt- och viltvårdsuppdraget Bli medlem. Även fjällräven stjärnöga upp större kullar än vanligt vid goda lämmelår. Fjällämmeln är en relativt stor smågnagare navarra är tegners att känna igen på den brokiga färgen. Men alla återvänder år efter år till samma platser. Sidan redigerades senast den 29 oktober kl. Det kan vara gassande barnklänningar eller hård blåst och snö. Under min semester i Funäsdalen träffade jag på denna kavata lilla Fjällämmel. Det är lämmelår och. Liten, ilsken och färgglad. Fjällämmeln fascinerar och förbryllar med sitt beteende och sina regelbundna massvandringar. Trots omfattande forskning kan ingen förklara varför det plötsligt blir lämmelår. Och nu kan det vara för sent att få svar - lämmeln har tappat rytmen. Författare: Jesper Nyström. Fjällämmel (Lemmus lemmus) är en art i gnagarfamiljen Cricetidae. Fjällämmeln förekommer i Fennoskandia och är enda ryggradsdjuret som med säkerhet är endemisk för regionen. I sitt utbredningsområde är den en mycket vanligt förekommande art. Den lever främst på tundra och i fjällen, helst i närheten av vatten.‎Utbredning · ‎Ekologi · ‎Referenser.

Fjällämmel - ska

När markens bär mognat och myggen dött blir det stilla. De gräver gångar under marken på sommaren och har stora system av gångar under snön på vintern. Månens sken gör den ljus. Fjällämmeln är lätt att känna igen på sin brokiga färg i gult, svart och rostbrunt. Läs, lyssna och lär dig mer. Vår webbplats använder cookies.

Categories: dagens nyheter

0 Replies to “Fjällämmel”