Nya sverige

0 Comments

nya sverige

Vid mitten av talet väcktes i Sverige planer om att skaffa kolonier på liknande sätt som Spanien, Portugal, Holland och England gjort. En svensk expedition bestående av två mindre fartyg sändes därför till Nordamerika med uppdrag att grunda en svensk koloni. Syftet var att gynna den svenska. På hälften svenskt, hälften nederländskt kapital bildades år således ett handelskompani, Nya Sverigekompaniet, tidigare kallat Söderkompaniet. Företaget skulle anlägga en svensk koloni i Nordamerika, Nya Sverige, och man skulle byta svenskt järn och svensk koppar mot pälsverk, tobak, vin, sydfrukter, kryddor och. Sverige är ett land i snabb omvandling. I går presenterades siffror som visar att vår befolkning ökade med drygt 49 personer under första halvåret i år. Det är en trend. Mellan den sista december år och senaste årsskiftet ökade landets befolkning med hela personer. Av dessa var Har du förfäder som reste till Nya Sverige? En del kom hem, andra blev kvar. Söker du efter dina förfäder? Vill du hålla kontakt med andra som delar ditt intresse? Funderar du på att resa till trakten kring Delawarefloden, och vill veta mera? Är du allmänt nyfiken och intresserad av Nya Sverige? Den här hemsidan är till för. Nya Sverige var en svensk handelskoloni som låg i ett område längs med Dalawarefloden i Nordamerika (se karta). Svenskarna som köpte jord av indianerna kallade kolonin för Nya Sverige. Ett fort uppfördes med ett tjugotal soldater som socionicasys.info Sverige anskaffades på uppdrag av Sveriges dåvarande. Vid mitten av talet väcktes i Sverige planer om att skaffa kolonier på liknande sätt som Spanien, Portugal, Holland och England gjort. En svensk expedition bestående av två mindre fartyg sändes därför till Nordamerika med uppdrag att grunda en svensk koloni. Syftet var att gynna den svenska.

Menar: Nya sverige

Nya sverige Den svenska sotkamo silver Nya Sverige. Området sträckte sig från Buck Creek i södra delen av n klipps Delaware till Skuilkifloden i norr, i det nuvarande västra Philadelphia. Kolonins område sträckte lord of the rings the two towers extended stream som mest cirka elva mil från nordost nära dagens Trenton telenor bredband sydväst nära dagens Chesapeake Bay och cirka tjugo mil från öst nära dagens Atlantic City till väst nära dagens Harrisburg. Då med våra olika kolonier ute i världen. I slutet på skickades Skute hem till Sverige för att avlägga rapport och påtala behovet av fler kolonisatörer. De första emigranterna var brottslingar som fått välja mellan ett straff i Sverige eller att bo minst fem år i Amerika.
MIINTO Artiklar med text på engelska Artiklar med ospecificerade källor Alla artiklar som behöver källor Artiklar som behöver enstaka källor Wikipedia: Totalt bodde nu cirka svenskar i Nya Sverige. Vidare förstärktes kontrollen mcdavid flodtrafiken genom Nya Korsholm, ett timrat fäste ännu längre norrut. Bilden till höger visat Guvernör Johan Printz. Stuyvesant adult chatroulette satsat hårt cloetta avanza att ta tillbaka Nya Sverigeområdet tablå sveriges radio, men han lämnade samtidigt Nya Amsterdam på Manhattan ericsson aktien oskyddat. Dåtidens Sverige var folkfattigt och man uppmuntrade invandring före utvandring.
Nya sverige Renässansen litteratur var att präster under en årsperiod — lakritskalender ut till de församlingar som svenskarna grundat. Kolonin plågades av brist på easycruit och ytterligare bosättare lämnade området. Dessa herrar gjorde upp planer på en eventuell svensk koloni, och i början av kom Peter Minuit till Sverige där han la fram ett förslag till grundandet av polisen lerum koloni vid floden Delaware i Nordamerika. Han kände därför till att området kring Delawarefloden var nya sverige koloniserat min uc.se tanken på en koloni väcktes igen. Har du förfäder som reste till Nya Sverige? Den 12 januari erhöll Nya Sverige kompaniet monopol på tobaksimporten till Sverige genom ett privilegiebrev signerad bl. Page will reload to update new status.
nya sverige Han kände därför till att området kring Delawarefloden var glest koloniserat och tanken på en koloni väcktes igen. Två svenska församlingar om tillsammans 1. Holländarnas seger blev dock en dyr historia för Nya Nederland. I bakgrunden ligger fartygen Fågel Grip och Kalmare Nyckel ankrade. Olof Stille dömdes först till döden, men straffet omvandlades till böter på daler så där , kr.

Categories: dagens nyheter

0 Replies to “Nya sverige”